Ledare

Annica Kjell – Piano på Annorlunda Musikskola
Annica är musiker och musiktekniker och har spelat sedan barnsben, gått Folkuniversitetets Musiklinje, läst Musikvetenskap, jobbat som producent och haft privatelever. Hon har också haft kurser i Musiklek i Sensus regi. Annica spelar helst rock, pop, klassiskt och just nu gärna tango, fast då på dragspel.

Eric ”Pygge” Henriksen – Congas/afrocubanskt slagverk på Annorlunda Musikskola
Pygge undervisar i slagverksteknik och rytmer från Cuba och Brasilien för bongo, congas och timbales samt diverse andra rytmikinstrument. Han har gått 2 terminer på högskolan i Borås med Ronnie Gardiners rytm-terapi. Under 80-talet studerade Pygge slagverk på Cuba Conjunto folklorico, Drummers Collective, New York och Boys Harbor, New York. Erik är för närvarande lärare på Sollentuna Jazz Workshop och Kulturama.

Torbjörn Ericson – Piano/jazzpiano/gehörsspel på Annorlunda Musikskola
Torbjörn är både Jazzpianist, Musikvetare och Kompositör. Han spelar även klassisk Violin/Viola. Efter sin examen på Musiklärarlinjen på Musikhögskolan i Stockholm, var Torbjörn bosatt i Berlin, där han bland annat tog en examen i Musikvetenskap vid Humboldt Universität. I Berlin leder Torbjörn fortfarande en Jazzoktett under namnet ”T. Ericson Ensemble”. Bandet, som även har uppträtt i New York, är ett sorts ”miniatyr-storband” som framför Torbjörns egna kompositioner och arrangemang. Torbjörn försöker i sin undervisning att ha en prestigelös approach, där alla musikaliska medel är tillåtna, som uppfyller ändamålet; nämligen att skapa så intressant musik som möjligt, med så enkla medel som möjligt. I sin undervisning arbetar Torbjörn helst med kända låtar i olika stilar, och väljer gärna bekväma tonarter – ofta C-dur – så att eleverna lättare ska kunna se de musikaliska sambanden, och inte heller behöver gå vilse bland alla svarta tangenter.

Andy Fite – Gitarr och Bas på Annorlunda Musikskola
Andy kom till Sverige 1994 efter att ha bott och lirat i 10 år i New York City. Han tog Bachelor of Arts diplom från University of Pittsburgh 1980, och under flera år i hemstaden fick tillfälle att spela med äldre musiker, bl. a. jazzlegenderna Kenny Clarke, Billy Eckstine, Tal Farlow och Bucky Pizzarelli, och sen flyttade till NYC och blev elev hos den världsberömda jazzpianist och improvisationsgurun Connie Crothers, och förblev det tills han flyttade hit.
Han försöker alltid möta varje elev som en unik individ. Han vill hjälpa till att skapa kontakten mellan eleven och instrumentet, för att eleven skall behärska både instrumentet och musiken. Samtidigt tycker han att det allra viktigaste är att ha kul och trevligt när man spelar, lyssnar och studerar. Det är njutningen som skapar inspiration, och inspiration är den lärandets största motor.
Andy sjunger också och skriver sånger, uppträder regelbundet i Sverige, Danmark, Tyskland, Estland och USA, och har så länge 42 egna album på Spotify, iTunes, och många andra såna sajter. Mera info om hans musik, och tankar runt musicerande, kan hittas på www.andyfite.net.

Johannes Andersson – Trumset på Annorlunda Musikskola
Johannes är trummis, producent och låtskrivare. Han turnerar med diverse artister och har spelat trummor sen han var 7 år gammal. Johannes har tidigare jobbat som trumlärare på Sensus i Oskarshamn och även vikarierat som trumlärare på estetiska programmet i Hultsfred. Han har alltid försökt vara så bred som möjligt när det kommer till musikstilar och har spelat allt ifrån storband-jazz till rock, fusion och funk.
Johannes säger så här: min filosofi när det gäller att lära ut är att försöka fokusera på vad varje individ är i behov av att öva på, snarare än att följa en viss plan som alla ska gå efter. Jag strävar efter att övningarna som man har i läxa ska vara roliga och användbara för individen. Samt att teknikerna som jag lär ut får komma till användningen i dennes trumspel och inte bara på övningsplattan.

Jacob Ullberger  – Swing och Jazzensemble på Annorlunda Musikskola, Kapellet
Jacob har varit verksam som musiker och pedagog sedan början av nittiotalet och jobbar på Annorlunda musikskola sedan 2005. Gitarr banjo och kontrabas är huvudinstrumenten och han spelar med flera av Nordens ledande jazzband inom den traditionella jazzen (Spicy Advice Ragtime Band, Union Rhythm Kings, Hot Jazz Trio och Stockhlm Stompers). Han har spelat in ett trettiotal skivor och turnerat i Europa, USA och Japan. Förutom traditionell jazz, dixieland och swing spelar han även modernare mainstreamjazz.
Ensemblerna fokuserar på samspel och improvisation. Eleverna behöver inte kunna läsa noter men bör ha grundläggande färdigheter på sitt instrument. Eftersom det finns flera ensembler finns det alltid någon ensemble som passar varje elevs nivå och inriktning. Undervisningen utgår från kända jazzlåtar som används som utgångspunkt för olika samspels, lyssnings och improvisationsövningar. Tanken är att varje elev ska få tillgång till verktyg för improvisation och samspel och få gott om tid att utveckla dem i samspel med resten av ensemblen.

Kommentarer inaktiverade.