Ledare

Anders Nyberg – trumset på Annorlunda Musikskola
Anders har spelat trummor sedan tonåren. Han var själv elev här på Annorlunda Musikskola på 1970-talet. Sedan 1982 har han jobbat som musiker och musiklärare. Sedan 1985 har Anders varit trumlärare på Annorlunda. Som musiker spelar Anders det mesta men helst jazz.

Jacob Ullberger  – Gitarr/elgitarr/tenorbanjo/tenorgitarr/ukulele och Dixieland & Swing och Jazzensemble på Annorlunda Musikskola (ledig vt17)
Jacob har varit verksam som musiker och pedagog sedan början av nittiotalet och jobbar på Annorlunda musikskola sedan 2005. Som musiker spelar han med flera av Nordens ledande jazzband inom den traditionella jazzen (Spicy Advice Ragtime Band, Union Rhythm Kings, Hot Jazz Trio och Stockhlm Stompers) och han har spelat in ett tjugotal skivor och turnerat i Europa, USA och Japan. Förutom traditionell jazz, dixieland och swing spelar han även modernare mainstreamjazz. Uppvuxen under 80-talet blev hårdrocken den naturliga inkörsporten till musik, men sedan dess har han framförallt fokuserat på jazz och improvisationsmusik och då företrädesvis äldre jazz och dixieland, men han spelar även i andra musikaliska sammanhang. Som pedagog är han därmed en bred stilmässig brunn att ösa ur.
Samspel, improvisation och hur man bygger musik tillsammans är viktiga delar av undervisningen såväl som ren instrumentalteknik och instrumentkännedom. Undervisningsmaterialet består både av kända rock, hårdrock, pop, visor och jazzlåtar som innehåller moment som utvecklar elevens gitarrspel och musikförståelse, och låtar som eleven själv föreslår. Viktigt är att vi spelar riktiga låtar och gör musik tillsammans utifrån låtar som eleven gillar och har ett förhållande till. Låtar och inriktning väljs tillsammans med eleven. Alla elever får nosa på tabulatur (tabs), notläsning och ackordspel och finns intresse så fördjupar vi oss i notläsning, musikteori, ackordsteori och låtskrivning.
I ensemblerna fokuserar han på samspel och improvisation. Eleverna behöver inte kunna läsa noter, men bör ha spelat sitt instrument i ett par år. Eftersom det finns flera ensembler finns det alltid någon ensemble som passar varje elevs nivå och inriktning. Undervisningen utgår från kända jazzlåtar som används som utgångspunkt för olika samspels, lyssnings och improvisationsövningar. Tanken är att varje elev ska få tillgång till verktyg för improvisation och samspel och få gott om tid att utveckla dem i samspel med resten av ensemblen.

Annica Kjell – Piano på Annorlunda Musikskola
Annica är musiker och musiktekniker och har spelat sedan barnsben, gått Folkuniversitetets Musiklinje, läst Musikvetenskap, jobbat som producent och haft privatelever. Hon har också haft kurser i Musiklek i Sensus regi. Annica spelar helst rock, pop, klassiskt och just nu gärna tango, fast då på dragspel.

Eric ”Pygge” Henriksen – Congas/afrocubanskt slagverk på Annorlunda Musikskola
Pygge undervisar i slagverksteknik och rytmer från Cuba och Brasilien för bongo, congas och timbales samt diverse andra rytmikinstrument. Han har gått 2 terminer på högskolan i Borås med Ronnie Gardiners rytm-terapi. Under 80-talet studerade Pygge slagverk på Cuba Conjunto folklorico, Drummers Collective, New York och Boys Harbor, New York. Erik är för närvarande lärare på Sollentuna Jazz Workshop och Kulturama.

Torbjörn Ericson – Piano/jazzpiano/gehörsspel på Annorlunda Musikskola
Torbjörn är både Jazzpianist, Musikvetare och Kompositör. Han spelar även klassisk Violin/Viola. Efter sin examen på Musiklärarlinjen på Musikhögskolan i Stockholm, var Torbjörn bosatt i Berlin, där han bland annat tog en examen i Musikvetenskap vid Humboldt Universität. I Berlin leder Torbjörn fortfarande en Jazzoktett under namnet ”T. Ericson Ensemble”. Bandet, som även har uppträtt i New York, är ett sorts ”miniatyr-storband” som framför Torbjörns egna kompositioner och arrangemang. Torbjörn försöker i sin undervisning att ha en prestigelös approach, där alla musikaliska medel är tillåtna, som uppfyller ändamålet; nämligen att skapa så intressant musik som möjligt, med så enkla medel som möjligt. I sin undervisning arbetar Torbjörn helst med kända låtar i olika stilar, och väljer gärna bekväma tonarter – ofta C-dur – så att eleverna lättare ska kunna se de musikaliska sambanden, och inte heller behöver gå vilse bland alla svarta tangenter.

Teodor Borgström – Gitarr och Bas på Annorlunda Musikskola
Teodor har spelat gitarr sedan femårsåldern. Allt från country till klassiskt. Utbildad till musikpedagog på SMI där ingick också utbildning på bas och trumset. Verksam som musiker och musiklärare.

Kommentarer inaktiverade.